Tuesday, December 30, 2014

Ending~

Assalamualaikum. 
My journey for 2014 will be end soon. Just one more day 2014 will be end and we have a new journey to be start on 2015.
Tahun 2014 pelbagai kebahagian, kesedihan, kesengsaraan, kesibukan, stress, kecewa, frust, pasrah, reda and all feeling that we have as human. And one more thing heartbroken. hahaha.
Ada manusia yang datang membawa kesedihan.
Ada manusia yang dah lama bersama (kawan) tapi pergi begitu langsung tidak fikir persahabatan yang telah terjalin.
Ada kelompok manusia yang datang membawa kebahagian dengan membina persahabatan yang utuh, insyaAllah persahabatan kekal abadi.
Ada segelintar manusia yang ada membawa kemarahan sebab jeles terhadap orang lain.
Ada segelintir manusia yang sentiasa ada walau apa pun yang terjadi.
Ada segelintir manusia yang gaduh lepastu baik. Hahaha
Ada segelintir manusia baru kenal tapi berakhir dengan cepatnya. Ok this thing funny, hahaha.
Ada segelintir manusia mulanya tak rapat tapi menjadi rapat sampai tak boleh nak renggang.
Ada segelintir manusia yang membuat pelbagai agenda untuk menghasilkan kejutan yang awesome gila, hahaha.
Ada segelintir manusia yang mula memberi sesuatu malah menghancurkan.
Ada segelintir manusia yang datang untuk memberi kebahagian untuk seketika.
dan
pelbagai jenis lagi manusia yang muncul dan ragam yang ada pada tahun 2014 ini.
Terima kasih kepada sebahagian manusia yang membahagiakan setiap hari yang mendatang, jika mereka tiada mungkin tiada kebahagian dan kegembiraan pada 2014 ini.
Terima kasih kepada sebahagian yang telah pergi meninggalkan persahabatan yang telah terjalin, yang telah membuat diri ini kecewa, yang membuat diri lemah, yang membuat diri ini feel very stupid.
Disebabkan mereka kita belajar untuk bangkit semula, belajar daripada kesilapan sendiri, mencari lagi salah diri dan memperbaiki diri menjadi lebih baik untuk masa akan datang, tanpa mereka juga tiada warna dalam kehidupan seseorang.
Sebab apa?
Apa erti kehidupan jika tiada kesedihan, penderitaan, kesengsaraan, ? Itu semua mengajar kita erti kehidupan. Takkan nak bahagia sentiasa. Tidak warna-warni kehidupan jika tidak selitkan sedikit kesedihan dalam diri. Itu sebagai peringatan bahawa kehidupan seperti roda. yang selalu berputar. Kadang kala  berada di atas, kadang kala berada di bawah.
Sesungguhnya memang ingin mengucapkan terima kasih kepada sesiapa yang pernah ada dalam kisah aku pada tahun 2014 ini , well tanpa mereka tak warna-warni lah kehidupan beta, hahaha.
Even ada yang menyedihkan tetap bersyukur, setiap benda ada hikmah.
Setiap yang datang ada sebabnya, setiap yang pergi ada sebabnya, setiap yang muncul seketika pun ada sebabnya.
But satu benda ada orang pesan kat aku , jangan menerima lelaki dengan mudahnya, jangan benarkan diri disakiti oleh lelaki. Sebab orang tu katanya tak suka kaum hawa disakiti oleh kaum adam, katanya.
Well akan pegang benda tu. 
Apa pun tahun 2014 ini sungguh challenging, sungguh menyeronokkan, penuh kejutan, penuh kegembiraan dan kesedihan.
Thanks again to them that have been a part of it.
Terima kasih kepada keluarga yang sentiasa di sisi, sahabat that always stick together no matter what happen, hahaha. but one of them have been out of service maybe just this year she with us, lost contact at all har har har.
Terima kasih kepada semualah. Hahaha. Sayang semuanya.
Semoga journey 2015 akan lebih baik dari 2014.
Semoga diri ini menjadi lebih baik untuk 2015. Amin.
Closed our book for 2014 and start a new book for 2015. 2015 will be coming soon.
And get ready for mental, physical and soul for another journey.
Assalamualaikum.

Love, Bieha.

Tuesday, October 28, 2014

i want the old me

Aku rindu dengan aku yang dulu. Yang kuat, pemarah, jenis tak cepat tacing, hardcore.
But now? Im different. Yes jadi lebih baik. Aku jadi seorang penyabar. Tapi sifat yang lain dah takde. Aku nak aku yang dulu. Yang selalu ceria. Takde masalah dengan kawan kawan. Aku nak aku yang dulu. Aku rindu. Siti Nabihah yang sekarang terlalu tisu sangat. Aku taknak macam tu. Just baik sangat. Bagi muka sangat kat orang sampai orang pijak kepala aku. Aku taknak macam tu. Hmm. i want the old me. The old SitiNabihah. Hmm. How i wish i can get it back. Hmm.

Nak Siti Nabihah yang atas nie. Hmm

Tuesday, August 26, 2014

Stay strong.
stay positive.
stay ambitious.
mind over matter.

#tabahlah wahai hati. semoga engkau tak disakiti lagi.